Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Riksmoetets Oeppnande Liberalerna

Riksmötets öppnande - Liberalerna

Martin Melin

"Det krävs en massiv kraftsamling"

Det krävs en massiv kraftsamling för att möta klimatkrisen. Liberalerna vill se en grön skatteväxling som gör det billigare med utsläppsfria alternativ samtidigt som den påverkar hushållens ekonomi så lite som möjligt.

Liberalerna vill rusta Sverige för framtiden genom att bygga ut kärnkraften, satsa på forskning och innovation samt att öka takten på att minska utsläppen av växthusgaser. 

Enligt en ny rapport från FN:s klimatpanel, IPCC, är det nu bråttom att minska utsläppen av växthusgaser. I rapporten framgår det att utsläppen måste minska med 45 procent till år 2030 jämfört med 2010 års nivåer.

– Vi har haft åtta år av en regering som inte har tagit klimatkrisen på tillräckligt stort allvar. Nu krävs en massiv kraftsamling där hela samhället hjälps åt att minska utsläppen, säger Martin Melin, Liberalernas gruppledare.

Liberalerna vill se en grön skatteväxling som gör det billigare med utsläppsfria alternativ samtidigt som den påverkar hushållens ekonomi så lite som möjligt.

– Vi kan inte beskatta oss ur klimatkrisen, men vi kan använda skatterna för att styra om konsumtionen. Det ska vara billigare att välja klimatsmarta alternativ, säger Martin Melin

Liberalerna vill bland annat införa en kilometerskatt för tunga fordon och en flygskatt för privata flygningar.

– Vi vill också öka takten på att minska utsläppen av växthusgaser. Sverige ska bli ett fossilfritt land till år 2045, säger Martin Melin.

För att nå detta mål vill Liberalerna satsa på forskning och innovation samt att bygga ut kärnkraften. Kärnkraften är en viktig del av det svenska energisystemet och den måste utvecklas för att möta framtidens behov.

– Vi kan inte blunda för att kärnkraften är en viktig del av lösningen på klimatkrisen. Den är säker, pålitlig och utsläppsfri, säger Martin Melin.


Comments